Takk, men nei takk…..

refusert1

 

Det var i 2011 jeg sendte inn min første roman til forlagene. Jeg husker veldig godt den dagen jeg bestemte meg for at NÅ er jeg ferdig å redigere, lese igjennom for 10000000 gang, flikke og rette på……

NÅ sender jeg den inn !!!

Jeg husker at jeg pakket manuskriptet med et tykt tau rundt og la det i en brun konvolutt. Skrev adressen med sirlige bokstaver og nøt følelsen av å ha erobret noe.

Fullført et langvarig prosjekt.

Fulgt en drøm til endes…

Den følelsen var fantastisk og jeg har bare noen sjeldne ganger i livet kjent på en sånn stolthet. Akkurat der og da tenkte jeg lite på svaret jeg ville få, på forlagenes dom, på en evt utgivelse. Jeg hadde skrevet en BOK!! En hel liten historie som ikke hadde vært til om det ikke var for at jeg hadde skrevet den. Jeg likte historien, jeg elsket noen av karakterene og jeg visste at det ikke var dårlig skrevet. Men mest av alt VISSTE jeg at jeg alene hadde skrevet en ROMAN! en roman jeg var stolt av.

Så kom svarene. Noen korte og kalde. Noen mer oppmuntrende og beklagende. men ALLE sa:  Takk, men nei takk…….

Ble jeg skuffet? JA veldig!

Overrasket? NEI, heldigvis ikke…

Man blir aaaaaldri utgitt ved første forsøk leste jeg i en bok om det å skrive bøker…. Stephen King sin første roman: «Carrie» ble refusert et titalls ganger før den ble utgitt. Stephen King!!! jeg var i alle fall i godt selskap 🙂

Så jeg var forberedt…. Men likevel hadde jeg et ørlite håp om at jeg skulle være blant de få som ble antatt…. Jo Nesbø ble jo antatt ved første forsøk, så det er jo mulig….

men avslaget kom og jeg ble skuffet likevel…..

Før jeg sendte boken inn og ble refusert, tenkte jeg at jeg skulle begynne på en ny bok med det samme… uansett hvordan det gikk med den første….. Men sånn ble det ikke.

Luften gikk litt ut av ballongen… om det var det å ferdigstille boken i seg selv eller om det var avslaget som gjordet det, vet jeg ærlig talt ikke….. men skrivingen ble lagt litt på hyllen en stund…

Jeg har skrevet noe de siste årene, men uten den samme iveren og lidenskapen som tidligere….. sånn var det helt til jeg fant refusjonene igjen i en skuff tidligere i sommer…

Avslagene som i 2011 hadde skuffet meg så grundig, ble plutselig en positiv oppmuntring og en kilde til nytt engasjement for min neste bok. DENNE gang skal jeg få det til, denne gang skal de få se!!!!

Så takk til Juritzen forlag som refuserte meg på en vennlig og oppmuntrende måte:

Oslo, 09.02.2011

Kjære Janecke Engeberg,

Takk for at du sendte ditt manuskript, «Løvetann og løytnantshjerte» til oss.

Manuskriptet har blitt vurdert av redaksjonsrådet, og dessverre må vi meddele at vi ikke har valgt å gå videre. Dette betyr ikke at manuskriptet er uinteressant eller dårlig skrevet. Vår konklusjon er at ditt manus ikke passer for våre utgivelsesplaner.

Vi vet det er lett å bli motløs av brev som dette, men vi vil på det sterkeste oppfordre deg til ikke å gi opp ønske om å utgi boken. Det finnes mange forlag og vi konkluderer alle forskjellig. 

Vi håper dette avslaget ikke forhindrer ditt i å ta kontakt med oss igjen.

Vi vurderer gjerne ditt neste bokmanus.

Lykke til videre!

Med vennlig hilsen

Eldrid Roald Nilsen

Juritzen Forlag

 

En kommentar om “Takk, men nei takk…..

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s