Å overleve mørketiden……

20170113_0623321Januar er en kald og mørk måned. Det er mørkt når jeg står opp, mørkt når jeg reiser på jobb, innestengt på operasjonsstuer ser jeg ikke mye vinduer og det er mørkt når jeg reiser hjem fra jobb.

Et helt arbeidsår ligger foran meg, det er lenge til sommerferien, jeg har minst 5 kilo å bli kvitt etter julens fråtsing og treningsøktene er beintunge fordi jeg gav meg lov å skulke i juleferien.

Det er lett å kjenne på tungsinnet og mangelen på motivasjon til å stå opp om morgenen, det er lett å gi seg fortsatt lov til å spise sjokolade og ligge på sofaen i stedet for å trene, det er lett å være sur og gretten og en elendig kjæreste.

MEN, jeg tar meg selv i nakken og drar meg ut av sengen kl. 05.00. Blander en pose Nutrilett for nå skal faen meg kroppen sultes!!!  Setter meg med dataen og skriver i 30 minutter…..UANSETT om jeg har noe bra å skrive eller ikke, så skriver jeg….det kan redigeres bort senere om det er bare dritt.

Etterpå er det sletting av hår med min nye GHD Gold Max Styler – garantert en god hår-dag! Litt maskara og farge på bryn – tannpuss og thats it!

Jeg drar på meg støvler og den tykkeste jakken jeg finner, tar refleksvester på hundene og tvinger meg selv ut i mørket. Snøen i dag gjør ting litt lysere og jeg kjenner at motet stiger litt. Glade hunder som spretter rundt i nysnøen får humøret til å stige også. De er så fine og såååå glade for den minste ting jeg gjør for dem. På vei inn igjen måker jeg trappene fri for snø og plusser fysisk aktivitet i 10 minutter på treningsplanen min. «Thumbs up» for initiativ!

På bussen til jobb hører jeg på lydbok; Krim av Lisa Garden «borte». Jeg lukker øynene og prøver å la være å vurdere språk, fortellerstemme og handling –  i stedet bare la meg dra inn i historien. Med story tell lukker jeg ute alle andre haukelendinger på buss 27 og har en stille stund før jobb. Deilig!

Vel fremme på kontoret er det bare meg som dukker opp. En har fri ( heldiggris) En er syk ( kjedelig). Så er det bare å komme i gang med dagen. Ferdighetssenteret i dag. Ingen kurs, men utlån av utstyr og rom – mailforespørsler og møter ang anbud på med. teknisk utstyr. Jeg lengter til sovende pasienter, venekanyler, intubasjoner og lave blodtrykk…..

På bussen hjem øker humøret betraktelig. Det er fredag og helg! Jeg har trent hver dag siden søndag, så i dag er det treningsfri!! Jeg syns buksen strammer litt mindre enn i morges og jeg kan hake av 2 uker med: ingen søtsaker! Flink jente!!

Chablis ligger på kjølen og kjæresten venter med deilig middag – det skal bli godt etter en hel dag med pulvermat :/ Og etterpå ………. hvem vet??? Freddan er freddan 🙂 🙂 🙂 og det er jo mange måter å forbrenne fett på 🙂

God helg!

PS: neste avdrag i boken finner du under linken: løvetann og løytnantshjerte øverst til venstre på siden!

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s