BFF i voksen alder

meg 1980

 

Vi var 4 jenter som vokste opp i samme gate. To av oss var født i -68 og 2 var født i -69. Som jenter flest var det mye krangling, men vi hadde mye kjekt også. De gangen vi har truffet hverandre i voksen alder har det vært  mye latter når vi mimrer om de morsomme episodene. Og det er dem vi velger å huske, for egentlig så hadde vi det ikke så verst sammen.

Vi lekte ofte ABBA som var svært populær da vi var små. Og her var det hierakiet som gjaldt. Den peneste og såvidt blondeste var Agnetha ( ikke meg 😦 ), jeg måtte være Annifrid…..men det var egentlig ikke så ille, for de to yngste måtte være Bjørn og Benny 🙂

Vi fant også på mye fandenskap sammen, søte små piker gjør ofte det.

Det var «ringemusen» ( ring på døren og løp) og epleslang. det var frekke svar til voksne på avstand og vill flukt fra voksne som plutselig var farlig. nær.  Jeg husker også noen eldre gutter i gaten som hadde kaniner. Uansett hvor mye vi maste så fikk vi ikke komme i nærheten av de kaninene, langt mindre holde dem. Men en dag da guttene var borte brøt vi oss inn i burene og koste med kaninene så mye vi ville…..selvsagt klarte vi å miste en kanin som stakk til skogs…..

Vi var livredde for å bli tatt. En av oss var elendig til å holde på hemmeligheter og vi brukte timer på å innprente henne om IKKE å si noe til noen om dette….Utrolig nok klarte hun å holde kjeft. Det kom aldri for en dag og det gjorde aldri kaninen igjen heller… 😦

En annen gang var vi hjemme hos den «elendige hemmelighetsholderen». Foreldrene eide butikk og hadde dratt på jobb. I askebegeret lå «jubber» igjen etter morgenrøyken deres. Vi bestemte oss for å prøve 🙂 🙂 🙂

Da vi alle hadde røykt litt, hostet litt og ledd litt – hørte vi lyder fra overetasjen :/ :/

Hjeeeelp! Storebroren var hjemme og nå kom han ned!! Vi kubbet røyken i en fart, viftet bort verste røyken og var egentlig ikke så redd for å bli tatt  – det luktet jo alltid røyk i huset da begge foreldrene røykte. Vi lo hysterisk og latet som vi lette etter noe på gulvet, men hva gjør jenta i huset ???? Hun spretter opp idet broren kommer ned og roper: «Ka e det?? Vi hakkje røykt altså!!»

En annen gang hadde hun fått beskjed om å vente til broren kom hjem fordi hun ikke fikk gå fra døren ulåst. Men hun ville ut å leke med oss, så hva gjorde hun? Hun satte en stor plakat i vinduet ut mot veien, med teksten: » Nøkkelen ligger under matten»

Vi mistet kontakten i ungdomstiden og videre har livet dratt oss i ulike retninger, men vi treffes i dann og vann og da er det som sagt mye latter og mimring. Det var i bunn og grunn en god barndomstid.

sykepleier

Da jeg begynte på sykepleien traff jeg jenter som skulle bety mye for meg i årene fremover. Vi leste sammen, vi tok eksamener sammen, vi var i praksis sammen, vi hadde oppturer og nedturer sammen, vi reiste på hytteturer sammen, først kollokvier som deretter gikk over til klubb, vi var i bryllup til hverandre, vi fikk mann og barn, vi fulgte hverandre gjennom ulike jobber som sykepleiere, vi fulgte hverandre gjennom skilsmisser, vi feiret hverandres 30 års dag, vi feiret hverandres 40 års dag og også noens 50 års dag, vi har hjulpet hverandre med barnas dåp og konfirmasjoner, vi  har hjulpet hverandre med flytting og støttet hverandre når de nærmeste er null verdt. I perioder ser vi hverandre sjeldent, men vi er der alltid for hverandre… BFF ❤

Så er man blitt 48 og da får man selvsagt ikke nye nære venninner?…..

Jo faktisk! Med ny kjærleik dukket også nye personer opp i livet mitt. Noen nærere enn andre. De samme interesser, den samme humor, like spreke, like livsglade, like sultne på livet. Det er plutselig dem jeg snur meg til når ting blir vanskelig, det er turene med fjell – jentene som henter meg opp igjen av gjørmen når livet har spent bein, det er vinkvelder med latter og litt for mange bobler, det er turer i fremtiden, det er klemmer og dype betroelser, det er tryggheten om at det som blir sagt hviler trygt, det er ekte smil, ekte glede, ekte empati og ekte vennskap.

Dere vet hvem dere er ❤

fjelljenten

Tusen takk ❤

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s