Jeg skyter, men sjelden for å drepe……

Jeg har skutt med ulike våpen. Her er jeg under opplæring av min eldste sønn. Jeg skyter med en Glock for dere som ikke ser det selv (det gjorde ikke jeg heller, måtte spørre kjæresten, da dette bildet er noen måneder gammelt 🙂

føler meg litt «gangsta» her  🙂mamma skyter

I 2013 tok jeg jegerprøven. Aldri hadde jeg trodd at jeg skulle begynne med jakt. Men med ny kjæreste, som likte å gå på jakt – tenkte jeg at jeg måtte prøve.

skyteguri                tørrtrening på hytten

Det var veldig kjekt på kurset og jeg lærte mye om de forskjellige dyrene vi har i Norsk fauna. Jeg lærte også at det er strengt regulert og at vi ikke får drepe mer enn det som er tilrådelig av dyr hvert år.

dobbelhagle

Familiehytten til kjæresten min, som nå eies av broren – er et fantastisk sted å være. Der har vi hatt mange fantastiske stunder, både sommer, vinter, vår og høst. Det er også der vi bor når vi går på jakt. Vi jakter storfugl; orrfugl, røy og tiur.

jaktpause                   jakt pause

Den fantastiske følelsen det er å gå i naturen i timesvis, i fullstendig stillhet, kan ikke beskrives. Vi lister oss stille gjennom kratt og skog, med ca 10 meters avstand mellom oss, bruker kun hånd signaler, ingen prat – flere ganger ser vi elg et stykke på avstand og noen ganger flakser en fug opp!!! Da er det å løfte haglen opp, la den hvile mot skulderen, få av sikringen og fyre av. Mye på kort tid – for mye for meg foreløpig…..

Så jeg har aldri skutt en fugl. Jeg har skutt etter fugl flere ganger, men aldri truffet. Helt ærlig vet jeg ikke hvordan det ville føles å drepe en fugl slik, det vet jeg ikke før jeg eventuelt gjør det, men jeg prøver hver gang de flakser opp foran meg.

annie get your gun

Det er naturopplevelsen, stillheten, spenningen og samværet med den beste kjæresten i verden som gjør jakten fantastisk for meg. Høsten på fjellet har vært nydelig de gangene vi har vært på jakt. Og det er så deilig å kle av seg alle klærne (!) etter flere timers lusking i buskene og jumpe ut i et iskaldt fjellvann for deretter å la seg tørke i den enda så varme solen.

havfruen - mermaid

Da er livet fantastisk!!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s