MINE 5 FAVORITTER

I min oppvekst så TV  verden slik ut:

 • Mandag var den værste dagen i uken de første årene av min tv verden, da var det nemlig ingen barne tv…

Men de dagene det var barne tv så var det: Tare Mare by, Rumlingane, Lekestuen, Pumpel og Pilt, Klabb og Babb, «Så rart» med bjørnen Theodor og onkel Lauritz…..

onkel lauritz

Disney var kun på julaften, så jubelen den dagen var nok litt større på 70 tallet enn den er i dag….

 • Tirsdag var det film teater; ofte finsk, med nakne ekle kropper til «gamle» damer og menn, i badstuer hvor de slo hverandre med kvister, løp ut i snøen og inn i badstuen igjen….. Underholdning??? Tja….men vi så på – det var jo ingenting annet…
 • Onsdag og torsdag? kan ikke huske at det var noe spesielt… Men vi så selvsagt på det også…

Vi var fullstendig ukritisk – vi hadde ikke noe valg – det var kun et alternativ – så vi så på uten å klage …. eller kanskje vi klaget? MEN vi så på!

 • Detektimen om fredagen – HURRA! ;

-hele familien samlet rundt tv, kylling og pomme frites fra Tertnes kro, mamma i den nyeste stress less`en, pappa i den nest nyeste og min eldre bror i den siste. Jeg???  på gulvet ( det var bare plass til 3 stoler rundt det lille glassbordet vårt….men det var kos !)  Det var endelig noe å se på; Derrick – Helgenen – To brødre – Bergerac….

derrick

 • Og så kom endelig LØRDAG ❤ ❤ ❤ ; Halvsju – midt i smørøyet – brødrene Dahl og professor drøvel – Pelle parafins bøljeband – Lørdan – Serier som; Onedin line, Tsarens kurèr, Øst for eden – Tornfuglene, Nord og sør, Shogun og:

CENTENNIEL ❤

jeg elsket den serien ❤

centenniel

En barndomsvenninne sine foreldre eide butikk og de hadde nok litt mer penger enn oss andre og var derfor de første som fikk video i vår gate. Jeg husker godt at hun forklarte meg hva de hadde fått og jeg gikk videre til mine foreldre for å fortelle dem det:

«Merethe og de har fått en maskin som de kan spole frem og tilbake på tv sitt!! De kan se barne tv som kommer om en uke,  nyheter og sikkert tippe resultatene også!! Du kan endelig vinne i tipping pappa!!»

Til mitt forsvar var jeg ikke så gammel, tenkte ikke så langt og min venninne var kanskje ikke den beste til å forklare dette vidunderet heller 🙂

Uansett åpnet en ny verden seg da vi også etterhvert fikk videomaskin! Vi kunne endelig velge hva vi ville se!

Det var ikke lenger bare 1 alternativ! Det vare rader med filmer på Roalds kro,……….. som den gang bare var en liten brakke  parkert der hvor Åsane hagesenter har sin hage nå….

Nå så vi hele serien av DALLAS og en rekke andre filmer og serier vi ALDRI hadde giddet å se idag! Men vi var ikke akkurat bortskjemt – vi slukte det meste..

Jeg hadde meg et år som utvekslingsstudent i USA i 1985-86 og fikk en forsmak på problemet med mange kanaler,  jeg hadde gledet meg sykt til over 100 kanaler men ble fort skuffet:

 • Det var krangling om hva man skulle se…en evig kamp om fjernkontrollen.
 • Det var valgets kvaler når man ønsket å se minst 3 programmer selv….. ingen vits å spille inn – når skulle man se på det? Det samme problemet dukket jo opp neste dag også…
 • Det var slutt på å sitte trangt rundt et bord med hele familien, kylling med  pomme frites, Derrick og en for lite sitteplass…… nå satt alle på hver sitt rom og så sitt yndlingsprogram… KOS???
 • Det var en alvorlig nyhet fra president Reagan, om invasjon av Kuwait som ble flippet bort fra 4 kanaler før man forstod at dette var alvorlig og noe man faktisk måtte prioritere å se på…
 • Det var en reklame verden som sakte men sikkert invaderte våre hjem og fortalte oss hva som var feil med livene våre…

Idag ser vi knapt på TV kanaler – Vi streamer Netflix, Via play, Popocorn,TV2 sumo,comoYo, filmnet og HBO…

Og det er kanskje like greit? Vi kan i alle fall velge bort reklame, velge seriene vi selv ønsker å se, se de når det passer oss og kanskje samle familien rundt en serie/ film vi alle liker?

HER ER MINE 5 ABSOLUTTE FAVORITTER BLANT SERIER :

1. MODERN FAMILY

modern famlily

Jeg klarer aldri bestemme meg for hvem jeg liker best av karakterene i denne serien:

 • Gloria med de fantastiske kjolene, den absurde colombianske aksenten og sinnsyke temperamentet? Phil som bare er så goofy, søt, snill og fullstendig elskelig, Cameron som er bare så Gay, skjønn, vittig, og bestevennen alle ønsker seg!! Phil med sine bitene kommentarer, og alle de andre som har så absolutt fantastiske karakterer du bare MÅ bli glad i. Har du ikke sett denne? DEN MÅ DU SE!!
 • En super fin serie for hele familien – så denne ser vi på alle sammen! KOS!! ❤

2.FRIENDS

Trenger vel ikke mer introduksjon, alle har vel sett en eller flere episoder av denne?

Jeg bare elsker denne serien – har sett den fra begynnelse til slutt – her er det også vanskelig å velge en favoritt – men Phoebe Buffay er jo fantastisk.

En serie som jeg ofte har sett med mine døtre ❤ ( men også sønner og kjæreste like denne)

phebe

3. GAME OF THRONES

Vanligvis liker jeg ikke eventyr og science fiction film/serier….men denne liker jeg veldig godt og gleder meg vilt til slutten av juli for da kommer neste sesong!! Jeg heier selvsagt på Khaheesi  – hun må vinne!

Et ekstra pluss for at dette er en serie jeg ser sammen med kjæresten – og som vi liker like godt begge to!

got

4. BREAKING BAD

Dette er en serie som har en fantastisk begynnelse og en perfekt slutt! Jeg begynte å se den da den allerede var ferdig og kunne dermed se den uten noe venting. Jeg syns den portretterer perfekt hvordan vi mennesker har mange sider og hva makt/penger og begjær gjør med oss… A must see!

BreakingBad

5. MAD MEN

Ikke bare likte jeg handlingen og karakterene i denne serien, men det er en fantastisk reise tilbake i tid mht mote, både  i klesplagg, interiør, biler mm

Her begynte vi også å se serien etter at den var ferdig innspilt, så kunne se den fra begynnelse til slutt uten å miste tråden. En serie som både kjæresten og jeg så sammen og likte like godt!!

mad-men

Jeg ønsker dere alle en nydelig sommerdag – så kan dere spare seriene til høsten!

❤ ❤ ❤

 

2 kommentarer om “MINE 5 FAVORITTER

 1. Herlig reise tilbake i tid. Kjenner meg godt igjen, og ja, Modern family er bare helt fantastisk! Samme med Breaking bad. Lurer på om jeg må se Mad Man nå, 🙂

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s