TING JEG IKKE HELT FORSTÅR….

1. Bot for ikke å bruke bilbelte på bussen…..

«Nå kontrollerer Statens vegvesen beltebruk i busser over hele landet. Det er slutt på muntlige advarsler. Glemmer du beltet kan det koste deg 1500 kroner i gebyr. [19.09.2016]»

Det har også vært en langvarig kampanje for at folk skal bruke setebelte på bussen.

bilbeltekampanje 2

Misforstå meg rett – jeg er helt enig… og jeg bruker alltid bilbelte i bussen…..

Nesten alltid….

Det er nemlig mange busser som ikke har belter i bussene sine….og det er visst helt ok? Hører ikke mye om bøter til buss selskapet da?

Når jeg tar bussen hjem fra jobb, kjører bussen for det meste på motorveien i 80 km i timen…Da er det kjekt å tenke på alle ombord i bussen inkludert meg er usikret og vil bli kastet rundt i bussen med en vekt til en flodhest dersom vi kolliderer…..

Og ikke nok med det, busser har også ståplasser????? Så hvis jeg sitter i et sete med setebelte får jeg bot om jeg ikke bruker beltet – samtidig som bussen kan ha 44 mennesker stående i bussen? PÅ motorveien???

Dette sier  statens vegvesen om saken; «Det finnes flere ulike busstyper, og ikke alle har krav til belte. Busstyper uten krav til belte og med ståplasser, er ment for lavere hastigheter og med hyppige av- og påstigninger.» 

Men vi som tar bussen vet at ofte blir andre busser satt inn i vår rute og da er det busser som ikke er ment for motorveien på motorveien likevel. ..

Jeg har skrevet brev til skyss om dette, men får til svar at de har fått dispensasjon til å ha det slik…… hvor er sikkerheten vår da?

Jeg mener det burde være et krav til buss selskapene at alle busser må ha bilbelte og ingen ståplasser. Er bussen full? Ja da må flere busser settes inn i ruten!!

Hvor er statens vegvesen i denne saken???

 

2. «Oj, du har en stor kvise på nesen»

Hva tenker folk når de sier sånt?

At de kommer med en viktig opplysning som eieren av kvisen ikke var klar over? Nå er det sjeldent at jeg har kviser lengre, men jeg husker godt hvor irriterende det var i ungdomstiden når enkelte påpekte slike selvfølgeligheter….spesielt min mor var flink til det…..

(Fant ingen bilder av meg selv med kviser….ikke fordi jeg aldri hadde noen, men mistenker sterkt at alle slike bilder umiddelbart ble kassert 🙂

20170727_115725

 

3. «Kjører du motorsykkel?»

Spørsmålet blir ofte stilt når jeg ankommer i fullt kjøreutstyr og en hjelm hengende på armen. «Nei, jeg tar bussen har jeg lyst å svare da» 🙂

Det er jo bare vittig og ikke noe jeg irriterer meg over 🙂

mc 1

 

4. Folk som snakker høyt i mobiltelefonen.

Enkelte syns det er helt greit å dele sin telefonsamtale med f.eks. alle andre på bussen… de har tydeligvis ingen hemmeligheter….

MEN vi andre ønsker ikke å høre!!!mobil

Jeg hører på lydbok når jeg busser og enkelte ganger er det ikke høyt nok  volum på denne, til å overdøve en eller annen luring sin telefonsamtale.. 😦

Jeg skjønner ikke – at de ikke selv, innser at de forstyrrer andre mennesker?

Nei da er det bedre med min mor som er redd noen rundt henne skal høre hva hun sier, så hun legger en hånd rundt munn + mobil – og ligner en russisk spion….. 🙂

4. Mennesker som alltid fokuserer på det negative.

Noen har alltid noe negativt å si om alt!!!….

Det går ikke en dag uten at de kommer med noe oppgulp av kritikk, surmuling eller negativitet…..

Det er jo så mye kjekkere å smile, være hyggelig og ha det kjekt!!!

20171014_210255

En bekjent hadde vært på en fantastisk ferietur og da jeg spurte hvordan det hadde vært, var det første ferie-minnet som ble nevnt negativt; En eller annen tulling som hadde plukket med fingrene i buffeen….

Ekkelt ja…men er det det ferie-minnet som sitter sterkest igjen etter et cruise i Caribien??? Det er jo trist i så fall….

Negativt snakk får frem negative følelser hos alle som hører på.

Jeg velger ofte å unngå å omgås slike mennesker – rett og slett fordi de gjør meg sur..

20170909_145542

JEG ØNSKER DERE ALLE EN STRÅLENDE UKE – MED BARE POSITIVE MENNESKER RUNDT DERE!!

❤ ❤ ❤

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s