Skuddskader og 7 knivstikk i ryggen!

Igår begynte vi dagen med en rolig frokost. Det er om kveld og natt de fleste voldsepisodene skjer,så planen var nattevakt.

Området vi bor på er som sagt innestengt og isolert. Å kjøre ut av området på kveldstid er direkte farlig og frarådes på det sterkeste. Carjacking er et stort på problem etter mørkets frembrudd og et menneskeliv ikke mye verdt.

Men på dagtid er det mye trafikk og trygt nok. Så vi tok oss en formiddagstur til en liten nasjonalpark en times kjøretur herfra.Fantastisk å komme så nær disse dyrene🦓Vel hjemme igjen tok vi oss en løpetur på universitetsområdet.

Fantastisk å løpe i 25 grader,med en flott solnedgang og med nyssgerrige aper på slep🐒Vaaaaaaarmt💥Masse nyfødte apeunger-Sååååå skjønne!!

Så var det avgårde på nattevakt.

Vi fikk inn en ung gutt kanskje 17 år som var funnet langs veien med store hodeskader, enten vold eller påkjørsel. Han ble etter en stund erklært hjernedød.

En annen ung gutt var skutt i høyre lunge og fikk lagt inn et thoraxdren. Han kom seg etter 2 enheter blod og trengte ingen operasjon. Kulen blir liggende i lungen.

En annen mann kom inn med 7 knivstikk i ryggen full i blod,ruset men selvpustende…Han hadde bare overfladiske skader og ble sydd.

En voksen mann hadde vært på vei hjem og skulle bare stoppe for å gå på do. Han kom opp i et oppgjør blant ungdommer og ble skutt i låret og hånden. Han var i sjokk og hadde et stygt brudd i håndleddet fra kulen, men likevel heldig for ingen livstruende skader.

Det var flere knivstikkskader,påkjørsler, hodeskader og mindre skader…….

Kl 04.00 ble sykehuset stengt for mottak av flere,fordi det var fullt… Vi gikk derfor å la oss full av inntrykk…..

Iflg de ansatte i akuttmottak er dette en rolig helg,neste helg starter en festival og det er lønningshelg så da ventes det mye flere traumer!!!

Hodet mitt er fylt av tanker om vold og menneskers uforstand og hjerte fullt av medfølelse og empati for enkelt mennesker som må leve i frykt i sitt eget nærmiljø .

Vi er veldig heldig i Norge ❤

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s