Ospedale Bolognini 🇮🇹❤😷

3 første arbeidsdager på sykehuset Ospedale Bolognini er fullført.
I dag er det påskeaften, men må innrømme at den helt store påskefølelsen ikke er tilstedet.

Kanskje like greit, ellers hadde kanskje savnet etter de hjemme blitt større.


Cathrine og jeg som begge er anestesisykepleiere, jobber sammen på operasjonsavdelingen som nå har blitt en intensivavdeling. Sammen med oss er også Solveig som er anestesilege.

Det er godt å være flere fra Norge sammen. Vi har blitt svært godt mottatt i avdelingen det er ikke det, men noe språkproblemer er det.
De snakker ikke mye engelsk og vi snakker heller ikke så mye italiensk….selv om vi begge parter lærer noen nye gloser hele tiden.
Ellers bruker vi «sayhi app» hvor vi kan snakke inn i mobilen, så oversetter den. Litt Google translatør språk blir det og at mobilen er pakket inn i plast for å hindre smitte hjelper heller ikke,men det funker til en viss grad.


Medisinene er heldigvis, for det meste, de samme vi bruker i Norge. Ventilatorene/ respiratorene og pumpene har også ganske så universelle innstillinger så det går veldig greit.
Vi er jo dessuten sykepleiere med lang erfaring, så overvåking, pleie, omsorg og stell, det kan vi! Det er veldig fint å kunne stå med disse som er de sykeste av de syke og gi god basal sykepleie.


En av pasientene som er her nå, er over den verste krisen og er et lyspunkt i avdelingen. (Mange av dem som ligger her har ikke så god prognose.) Han er våken og følger med, blinker med øynene og ser på oss. Han har lagt inne i flere uker og konen har ikke kunnet se ham hele denne tiden. I går ringte de med facetime hjem til hans kone og ekteparet fikk se hverandre for første gang på veldig lenge. Det var ikke et tørt øye blant alle pleierne. ❤


Sykepleierne her, er på samme vis som oss, kastet inn i intensivbehandling av pasienter. De jobber også til vanlig med anestesi på operasjoner. Men de gjør en strålende jobb og har hatt en bratt læringskurve de siste månedene.

Nye vennskap stiftes 🇳🇴❤🇮🇹

Vi lærer masse av dem og vi bidrar til at de får en roligere vakt, med mulighet for pause og ikke minst bare sette seg ned og hvile bena.
Til tross for et enormt arbeidspress over mange uker smiler de og er utrolig vennlig. Alle, uten unntak takker oss for at vi har kommet for å hjelpe.

Ikke alle vil prate engelsk i starten, men tør opp etter hvert. Det er tross alt god stemning i gruppen, noe som er viktig for å holde motet oppe.

Fotografering med plast over mobilen gir ikke de beste bilder akkurat.

En sier at hun er så lei seg for at hun ikke kan ta oss med ut og vise oss vakre Bergamo, spise god italiensk mat og dele en flaske vin. Vi lover å komme tilbake når Korona-marerittet er historie. Hun får tårer i øynene og nikker til svar❤


Når vi drar hjem fra jobb, står det folk på terrassene utenfor sykehuset og vinker, tar seg til hjerte og roper grazie.

Slengkyss fra denne lille sjarmøren når vi går i bussene våre ❤


Langs veien henger denne hjemmelagede «plakaten»


Da vi kom tilbake på hotellet og hadde debrief i hagen, kom en pakke med kake til oss. Nok en takk fra Bergamo❤

Kaken smakte fantastisk, vinen må vi vente med til vi er hjemme. På oppdrag er det selvfølgelig total alkohol avhold.

Det er fantastisk å få hjelpe et så takknemlig folk❤

Buona pasqua 🐣🐔🇮🇹 (god påske)

8 kommentarer om “Ospedale Bolognini 🇮🇹❤😷

  1. Fantastisk å lese om kva dere får utrettet og taknemligheten i det Italienske folket 👍😘🌷🌷

    Liker

  2. Veldig kjekt følge med hvordan det går👍 Kjekt å lese det du skriver Janicke , følger med 👏👏🥰

    Liker

  3. Spennende å lese om opplevelsen deres. Veldig flott at Norge sender ned et kompetent og dyktig hjelpeteam, solidaritet er så viktig i tøffe tider! Dere er heldige som har Cathrine med dere, hun en en grepa dame og en enorm gledesspreder, det husker jeg godt fra da vi var i bushen i Indonesia sammen i 2012 🙂 Stå på videre, dere gjør Norge stolte!

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s