En dag skal jeg finne meg selv her……

20160804_145104[1]

Jeg elsker å rusle rundt hos bokhandleren,  lete etter gull på biblioteket eller snoke i bokhyllen til en venninne. Jeg funderer ofte på hvor mange fantastiske historier som omringer meg og hvor mange av dem jeg aldri kommer til å finne..

Jeg blir aldri lei av å kikke på bøkers omslag, bildene, fargene… fundere på hvorfor nettopp disse valgene ble tatt. Lese «agnet» bakpå som prøver å fiske interessen min.

Ikke minst liker jeg  å lese om forfatteren selv. Jeg kjenner på beundring og ærefrykt, men også et snev av misunnelse fordi de har fått utgitt sin roman. Samtidig ser jeg at mange publiserte romaner langt fra blir bestselgere og mange forblir ukjente for de fleste av oss… Jeg lurer på om disse forfatterne sitter igjen med knuste drømmer? Eller var målet kun å bli utgitt? Hiver de seg på et nytt forsøk, eller finner de seg noe annet å gjøre?

Så har du Harper Lee som skrev den Pulitzer vinnende romanen; To kill a mockingbird, i 1960. For deretter å bestemte seg for ikke å skrive flere romaner… hvorfor????????? Med en slik suksess?

Nå viser det seg at hun skrev en bok før den kjente; To kill a mockingbird, som heter; Sett ut en vaktpost, og i 2015 bestemte hun seg for å likevel gi den ut.  Jeg har ikke lest «Sett ut en vaktpost» enda, jeg har faktisk nettopp oppdaget at den eksisterer…..Men den skal leses!

Har du ikke lest To kill a mockingbird anbefaler jeg deg absolutt å gjøre det!

Harper Lee døde februar 2016 89 år gammel, så det kommer ikke flere bøker fra den kanten dessverre….

 

Hva er så mitt mål?

I første omgang var det bare å fullføre en roman. Det har jeg gjort.

Neste mål var å få den utgitt. Det har jeg ikke gjort……

Men hva når jeg får en roman antatt og publisert? ( Ja jeg skrive når og ikke hvis….jeg MÅ jo ha tro på meg selv!) vil jeg være fornøyd da?

Hvis jeg er helt ærlig med meg selv så ønsker jeg ikke bare å bli publisert….Jeg vil bergta leseren, skrive en gripende roman med den perfekte åpningssetningen  som alle vil lese. Jeg vil skrive en Bestselger.

Innledningen til en bok veier tungt hos meg, den alene kan få meg til å lese boken, men den kan også få meg til å sette den tilbake i hyllen. Jeg leser alltid første setning i en bok når jeg vurdere å lese den. Her er noen av mine favoritt innledninger:

 1. Fra min kamp 1 av Knausgård: For hjertet er livet enkelt, det slår så lenge det kan. Så stopper det. Jeg må innrømme at jeg likte åpningen bedre enn resten av boken, men boken var god den også.
 2. Fra A tale of two cities  av Charles Dickens: It WAS the best of times, it was the worst of times, it was the age of wisdom, it was the age of foolishness, it was the epoch of belief, it was the epoch of incredulity, it was the season of Light, it was the season of Darkness, it was the spring of hope, it was the winter of despair, we had everything before us, we had nothing before us, we were all going direct to Heaven, we were all going direct the other way- in short, the period was so far like the present period, that some of its noisiest authorities insisted on its being received, for good or for evil, in the superlative degree of comparison only.

Jeg drømmer om å finne en slik god innledning selv!

Jeg har skrevet mer på boken, et nytt innslag fra den kommer i morgen!

 

 

2 kommentarer om “En dag skal jeg finne meg selv her……

 1. Jeg liker at du er så målbevisst! Men vet du hva gjennomsnittssalget for en norsk forfatter er? Rundt 2-300 bøker. Det finnes så mange gullhistorier der ute som aldri blir lest, mye fordi det utgis fantastisk mange bøker (heldigvis!) og litt fordi bokhandlerne er eid av forlag som selv styrer hva som er en bestselger og hva som ikke er. For et lite forlag (som det jeg jobber for) er det neste umulig å bli kjøpt inn sentralt.

  Men for noen går det. Se på Geir Tangen, et lysende eksempel på en deilig blanding av kunnskap, talent og litt flaks.

  Har du sendt inn manuset ditt til de små forlagene også, eller tenker du stort eller ingenting? 🙂 Alt er lov 😉

  Mange hilsner, Forfatterfrue.

  Liker

  1. Å tusen takk for kommentar. Mye å tenke på der 😉
   Nei, det er absolutt ikke alt eller ingenting….. det viktigste for meg er å skrive.. Derfor har jeg også startet denne bloggen slik at jeg kan skrive og bli lest om enn i mindre skala 🙂
   Har kun sendt 1 manus, og det til 5 forlag som nok er av de litt mer kjente – kun fordi jeg var ny i dette og ikke visste helt hvem jeg skulle sende til. Skal absolutt tenke på mindre forlag i neste omgang 🙂
   Nå er jo sosiale medier sterke forum som også kan reklamere for forfattere og bøker – så forhåpentligvis kan lesere etter hvert får mer å si mht. bestselgere etc..
   Din bok for eksempel 🙂 den fikk jeg vite om pga. bloggen din, den skal jeg lese og anbefale andre å lese om jeg syns den er god ( og det gjør jeg sikkert, liker veldig godt bloggen din og måten du skriver på 🙂 Geir Tangen, vet jeg om nå fordi du nevnte ham. Han blir den neste jeg leser 🙂 har heller ikke lest noe av din mann, så han står også på listen over bøker jeg vil lese.
   Takk igjen for kommentar!

   Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s